Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2011

Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Αθήνας του Συνασπισμού - ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣΑΣ Ν.Ε

Την Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη της Α' Νομαρχιακής Επιτροπής Αθήνας του Συνασπισμού.

Συμμετείχαν 115 αντιπρόσωποι από τις πολιτικές κινήσεις της Αθήνας. Υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση για τον απολογισμό των δράσεων της νομαρχιακής οργάνωσης όσο και για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, την κρίση, τους κοινωνικούς αγώνες και τα ανοιχτά μέτωπα της επόμενης περιόδου. Μεγάλο τμήμα των τοποθετήσεων επικεντρώθηκε στα ιδιαίιτερα ζητήματα του Δήμου της Αθήνας, τις απειλές για τους ελεύθερους-δημόσιους χώρους, τη συρρίκνωση, ελέω μνημονίου, των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς στη πόλη, την υποβάθμιση περιοχών, τα θέματα μετανάστευσης, ένταξης και κοινωνικού αποκλεισμού, κατοικίας και εργασίας.

Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη παρέμβασης στους εργαζόμενους του Δήμου Αθήνας, στη διαμόρφωση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου που θα αντικρούσει την προσαρμογή της παιδείας στις απαιτήσεις του μνημονίου, στη συγκρότηση δικτύων αντίστασης και αλληλεγγύης, στην απόκρουση του ρατσισμού και της ακροδεξιάς στην πόλη.

Ιδιαίτερη αξία είχε η προτροπή συντρόφου μας να πολεμήσουμε τον φόβο και την απόγνωση που επιμελώς προσπαθούν διάφορα κέντρα να σκορπίσουν πάνω από την πόλη μας, με το σύνθημα "Δεν φοβάμαι - δεν φοβάμαι". Ξεχώρισε επίσης η ομιλία σ. συνδικαλιστή και απεργού της ΕΘΕΛ, η οποία μετέφερε με τον πιο ανθρώπινο τρόπο, τον αγώνα και τις αγωνίες των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Η συνδιάσκεψη ενέκρινε πολιτική απόφαση που επικεντρώνει τη δουλειά της οργάνωσης:

α. Στην ανάπτυξη της εργατικής και συνδικαλιστικής δουλειάς της, ιδιαίτερα στους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας, στους άνεργους, και στη δουλειά μας στα πρωτοβάθμια σωματεία. β. Στην ανάπτυξη κάθε μορφής δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης στη πόλη. γ. Την ανάδειξη μέσω των αυτοδιοικητικών μας σχημάτων «Ανοιχτή Πόλη» και «Αττική Συνεργασία» των μεγάλων περιβαλλοντικών ζητημάτων και ποιότητας ζωής σε συνεργασία και με τα κινήματα πόλης. δ. Στην ανάπτυξη των αγώνων των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών ενάντια στο κλείσιμο των μαγαζιών και την εξαφάνισή τους.

Οι εργασίες, με περισσότερες από 60 ομιλίες, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα με εκλογή της νέας νομαρχιακής επιτροπής η οποία καλείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο να εργαστεί για την αναζωογόνηση των Πολιτικών Κινήσεων και της δράσης τους, για έναν ισχυρό Συνασπισμό καταλύτη για την ενωτική δράση της αριστεράς στην πόλη μας.

Τη νέα νομαρχιακή επιτροπή αποτελούν οι: Ελθήνα Αγγελοπούλου, Θανάσης Αλεξίου, Παναγιώτης Βωβός, Ξανθίππη Ζαχαριάδου, Κατερίνα Θανοπούλου, Βασίλης Καγιάς, Πέτρος Καραγιώργος, Κώστας Κατσάμπης, Νίκος Κοντός, Νίκος Κούτσης, Αλέκος Κρητικός, Παναγιώτης Λαλιώτης, Μπάμπης Λόντος, Φλώρα Νικολιδάκη, Γιούλα Ντούσικου, Ειρήνη Πανταλού, Αχιλλέας Ρουσιάκης, Γιάννης Σαρρής, Παναγιώτης Σκούτας, Χρήστος Στάικος, Τόνια Τσίτσοβιτς, Θωμάς Τσούπος, Mιχάλης Υδραίος, Αντώνης Φράγκος και Δημήτρης Χασάπης.

Στην πρώτη συνεδρίαση της, στις 15 Μαρτίου, η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή εξέλεξε γραμματέα της τον Mιχάλη Υδραίο και γραμματεία αποτελούμενη από τους: Βωβό, Καραγιώργο, Κατσάμπη, Κούτση, Λαλιώτη, Λόντο, Σκούτα και Τσούπο.


Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Αθήνας του Συνασπισμού
e-mail: a.nomarxiaki.syn@gmail.com