Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/10/2003

Πρωτοβουλία του ΣΥΝ, φορέων και των πολιτών της Δυτικής Αθήνας για την άμεση και πλήρη λειτουργία του Αττικού Νοσοκομείου!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και η βουλευτής Ιωάννα Στεργίου, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, κ. Ντινιακό και συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη φορέων και πολιτών της περιοχής για την τύχη του Αττικού Νοσοκομείου. Η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου, συγκλήθηκε από το Συντονιστικό των Πολιτικών Κινήσεων Δυτικής Αθήνας και του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ υπεραμύνθηκε του αρχικού χαρακτήρα του νοσοκομείου, και ενός μάχιμου νοσοκομείου («νοσοκομείου ζωής»), στην υπηρεσία των πολιτών της υποβαθμισμένης σε όλα τα επίπεδα Δ.Αθήνας, αλλά και όλου του λεκανοπεδίου, έτσι όπως το είχαν οραματιστεί η δημοτική αρχή και οι φορείς του Χαϊδαρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι το «Αττικό» πρέπει να λειτουργήσει, λοιπόν, ως γενικό δημόσιο νοσοκομείο, ενταγμένο στο ΕΣΥ και σε αυτό το πλαίσιο να λειτουργήσουν πανεπιστημιακά τμήματα. Πρέπει, δε, να προβλεφθεί η διαρκής χρηματοδότηση του και η συντόμευση των διαδικασιών για τη στελέχωση σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, εκ μέρους του Υπουργείου, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Όλοι σήμερα βλέπουν ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Σημίτη το 2000 έμειναν στον αέρα και θα επαναληφθούν για μία ακόμα φορά και στις προσεχείς εκλογές.

Επειδή ακριβώς οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και αβέβαιη η προοπτική, ο ρόλος των πολιτών της περιοχής και των φορέων της είναι κρίσιμος και αποφασιστικός στην κατεύθυνση της πλήρους λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ο ΣΥΝ θα είναι πάντα σύμμαχος αυτών των προσπαθειών, έτσι ώστε το νοσοκομείο να ανήκει στα συλλογικά αγαθά του ελληνικού λαού, τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Στη σύσκεψη μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ.Κ.Ντηνιακός, ο Γενικός Διευθυντής του «Αττικού» κ.Πολύζος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε δράση» του Χαϊδαρίου κ.Δ.Βίτσας, η βουλευτής του ΣΥΝ κα.Ι.Στεργίου, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ κ.Θ.Λεβέντης και ο πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου κ.Σπηλιόπουλος.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Περιστερίου «Δημοτική Συνεργασία για την ανάπλαση του Περιστερίου» κα.Σ.Αλεξοπούλου, ο Π.Κοντολέων, αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ στο Δ.Σ. του «Αττικού», η κα. Δ.Σαγγανά, μέλος του τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, και ο Δ.Αδαμόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, ενώ τη συζήτηση διηύθυνε ο κ.Στ.Τσίφτης, μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Β’ Αθήνας.

To Γραφείο Τύπου