Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/03/2011

Ανακοίνωση της Eεπιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δημόσια δήλωση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σχετικά με  τη δημόσια δήλωση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η δημόσια δήλωση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης που καταγγέλλει με σπάνια δριμύτητα για διεθνές όργανο, κυρίως, τις συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη διαχρονική χρεωκοπία των πολιτικών των κυβερνήσεων, και της σημερινής, για την τήρηση της στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας και βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η περαιτέρω επιδείνωση των ήδη κακών συνθηκών κράτησης, κυρίως, των μεταναστών  επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τις επιλογές της κυβέρνησης σε βάρος κάθε ανθρώπινης μεταχείρισης των μεταναστών και των φυλακισμένων. Η ανελέητη εφαρμογή του μνημονίου έχει βαριές συνέπειες για τα δικαιώματα (και) των κρατουμένων.

Τα ψέματα της κυβέρνησης τελείωσαν. Η αναλγησία και η κουτοπονηριά της ξεσκεπάστηκαν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο Είναι καιρός, πια, να αναγνωρίσει την αθλιότητα, στην οποία έχει και η ίδια συμβάλλει και να λάβει αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών κράτησης σε αστυνομικά κρατητήρια και φυλακές σε αξιοπρεπές επίπεδο. Είναι η ελάχιστη απαίτηση όλων μας για ανθρώπινη μεταχείριση των κρατουμένων.