Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/03/2011

Ο ΣΥΝ Αʼ Θεσσαλονίκης, στηρίζει και συμμετέχει σε δύο κινητοποιήσεις το Σάββατο, 19 Μάρτη

1.  ΟΣΕ

Ο ΣΥΝ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας ενάντια στην κατάργηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Φλώρινας-Θεσσαλονίκης.  Κατάργηση η οποία πλήττει πολλές περιοχές που εξυπηρετούνταν από αυτή τη γραμμή.

Έτσι υποδεχόμαστε το Σάββατο 21 Μάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην είσοδο του Ο.Σ.Ε, τις πρωτοβουλίες και τις επιτροπές κατοίκων των περιοχών αυτών, που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, για να διαδηλώσουν, για την υπεράσπιση του σιδηρόδρομου ως κοινωνικού αγαθού και για την αντίθεση σε οποιαδήποτε ενέργεια απαξίωσης και ξεπουλήματος του.

Η δράση του Σαββάτου στηρίζεται και από τα σωματεία εργαζομένων στον Ο.Σ.Ε.

Μετά την άφιξη των κατοίκων θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα υπάρχει μικροφωνική και θα ενημερώνονται οι Θεσσαλονικείς για το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

2.  Παγκόσμια μέρα Κατά του Ρατσισμού

Στην συνέχεια, και πάλι το Σάββατο (αμέσως μετά την κινητοποίηση για τον ΟΣΕ) με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Κατά του ρατσισμού, ο ΣΥΝ καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από συλλογικότητες και φορείς της πόλης, στις 2 το μεσημέρι, στην ΚΑΜΑΡΑ.

Η νίκη της απεργίας των 300 μεταναστών απεργών πείνας ήταν η αρχή.

Ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία,

για ίσα δικαιώματα, ανοιχτά σύνορα και άσυλο στους πρόσφυγες

Ενάντια στην ανεργία και στην λιτότητα.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Αʼ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ