Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/03/2011

Συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ στο Ράδιο 9 (Μπ. Παπαπαναγιώτου)

-    Δεν ξέρω αν ακούσατε τον κ. Ξινίδη προηγουμένως ο οποίος έδωσε μια ευρύτερη διάσταση σ΄ αυτά τα οποία είπε ο κ. Πάγκαλος και σας κατηγόρησε ότι ως κόμμα βρίσκεστε πίσω απ΄ αυτές τις ενέργειες…

Άκουσα ένα μέρος… Η τοποθέτηση του κ. Ξινίδη τελικά κάνει το θέμα πιο σοβαρό. Διότι, αν μέχρι τώρα κανείς καταλόγιζε στον χαρακτήρα του κ. Πάγκαλου τα όσα έχει πει, όχι μία, αλλά τέσσερις φορές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ -και τις τέσσερις έχει διαψευστεί.. Τα υπενθυμίζω εν τάχει: Ήταν η υπόθεση με τον κ. Παναγόπουλο. Αυτός είχε πει ότι ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σ΄ αυτή την ιστορία. Το τραγικό συμβάν με την Mafrin, πριν λίγες μέρες στο Παρίσι και τώρα χθες όπου τα δύο ονόματα που ανέφερε τον διέψευσαν. Και μάλιστα ο κ. Πόγκας είδα στη δήλωσή του ότι σκέφτεται να του κάνει και μήνυση. Τον διέψευσαν και οι δύο για τη συμμετοχή τους στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτα απ΄ όλα..

-    Δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα;…

Νομίζω ότι το είπαν οι ίδιοι προχθές στις δηλώσεις τους. Ούτε ο πρώην δήμαρχος της Κερατέας, ούτε ο κ. Πόγκας είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος δε γνωρίζει τα πράγματα εκεί στην περιοχή θα διαπίστωνε ότι πολλοί απ΄ αυτούς οι οποίοι γιούχαραν τον κ. Πάγκαλο μπορεί να είναι και πρώην ψηφοφόροι του.. Κι αυτό είναι το τραγικό, που καθιστά τον ίδιον αξιολύπητο. Γιατί είναι φαινόμενο εκφυλιστικό να βλέπεις υψηλόβαθμα στελέχη μιας κυβέρνησης, οποιασδήποτε κυβέρνησης, μόνο με την παρουσία τους να προκαλούν την αυθόρμητη αγανάκτηση οργής και τα γιουχαΐσματα του κόσμου.

-    Στην ανταπάντησή του χθες το βράδυ ο κ. Πάγκαλος στην ανακοίνωση που βγάλατε εσείς επεσήμανε ότι στη δική σας ανακοίνωση δεν αποδοκιμάσατε καν ή δεν εκφράσατε τη λύπη σας για το γεγονός του γιαουρτώματος και του προπηλακισμού κ.λπ. Ήταν μια παράλειψη αυτή ενδεχομένως;….

Κατ΄ αρχήν στην πρώτη παράγραφο λέμε ότι λυπούμαστε ειλικρινά. Λυπούμαστε όχι μόνο για το γιαούρτωμα…

-    Μισό λεπτό.. Να το διαβάσω.. Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος…

Ακριβώς…

-    Ξέρετε, αυτό σηκώνει πολλές αναγνώσεις… Δεν συνιστά μια απερίφραστη καταδίκη γι αυτό που συνέβη…

Να το δούμε με όλες τις αναγνώσεις. Πρώτα απ΄ όλα μ΄ αυτήν που σας είπα πριν. Ότι δηλαδή έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή σ΄αυτό το φαινόμενο, όπου εμφανίζονται στελέχη της κυβέρνησης να προκαλούν αυτά που προκαλούν. Θα ήθελα να πω το εξής. Θα πρέπει να τα αξιολογήσουμε τα πράγματα. Αυτό που αυτή τη στιγμή αξίζει μεγάλης καταδίκης είναι πρώτα απ΄ όλα ότι ένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι για τέταρτη φορά ψεύτης. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λέει ο λαός μας. Αλλά ακόμη χειρότερο είναι να μιλάει και να κατηγορεί ένα κόμμα της Βουλής ότι οργανώνει αντάρτικο πόλεων. Αυτό είναι μεγάλη ύβρις. Είναι επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία. Οφείλει ο πρωθυπουργός να παρέμβει άμεσα και να τον αποσύρει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα…

-    Αυτά όλα τα οποία επισημαίνετε….

.. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πυρπολεί καταστήματα, είχε πει σε προηγούμενη δήλωσή του στην τηλεόραση…

-    Εγώ δεν αντιλέγω ότι είναι βαρύτατες κατηγορίες αυτές, αλλά αυτές μπορεί να αντιμετωπιστούν και να εξαντληθούν στον πλαίσιο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης και μιας πολιτικής συζήτησης…

Μπορεί να κάνει κανείς σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση με τον κ. Πάγκαλο; Το μόνο που μπορεί να του πει είναι ότι λέει αρλούμπες. Εάν τον πάρει στα σοβαρά, αυτομάτως να παραιτηθεί ή να τον παραιτήσουν….

-    Μισό λεπτάκι.. Το αν λέει αρλούμπες ή όχι μπορείτε να το πείτε, να το ισχυριστείτε, να το τεκμηριώσετε ή οτιδήποτε άλλο. Το να καταδικάζετε όμως κάποιες συμπεριφορές οι οποίες εκ των πραγμάτων ρίχνουν λάδι σε μια φωτιά η οποία καίει και δεν βγάζει και πουθενά -και απ΄ότι ξέρω η αντίληψη του κόμματός σας γενικότερα σε πολλά ζητήματα δεν είναι μέσω της βίας. Δεν θα βοηθούσε το να καταδειχθεί έστω ότι λέει αρλούμπες ο κ. Πάγκαλος;..

Τα λέτε πολύ σωστά. Κατανοώ όλα αυτά τα φαινόμενα, μπορώ να τα εξηγήσω, δεν τα συμμερίζομαι…

-    Γιατί δεν τα καταδικάζετε;….

… Να καταδικάσουμε λοιπόν πρώτα απ΄ όλα τον ψεύτη, αμετροεπή, ακροδεξιό ως προς τις δηλώσεις του αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.. Να καταδικάσουμε  αυτή την κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει τον κόσμο  στο να συμπεριφέρεται έτσι.. Και βεβαίως να πούμε ότι αυτός ο τρόπος δεν είναι ούτε ο ενδεδειγμένος, ούτε οδηγεί πουθενά.

To Γραφείο Τύπου