Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/10/2003

Σχετικά με την προώθηση, από τον κ.Σημίτη, του αιτήματος της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα

Σχετικά με την προώθηση, από τον κ. Σημίτη, του αιτήματος της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σημειώνει:

Στο βωμό της εκλογικής επιβίωσης, υπό το άγχος της απώλειας της εξουσίας, ο κ. πρωθυπουργός ενεργεί με το πιο στενό κομματικό κριτήριο για τα πιο μεγάλα, τα πραγματικά "εθνικά", θέματα του πολιτισμού.
Μετά τα δάση, τους αιγιαλούς, τα έργα υποδομών και ολυμπιακής προετοιμασίας ήρθε η σειρά των μαρμάρων του Παρθενώνα να ενταχθούν στην προεκλογική Χάρτα του ΠΑΣΟΚ.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν υπάρχει πια τίποτα άλλο για εκμετάλλευση, δεν υπάρχει τίποτα άλλο για πούλημα (εντυπώσεων), ίσως γιατί η αξιοπιστία και του ίδιου του πρωθυπουργού από καιρό έχει χαθεί.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στην προώθηση, από τον κ. Σημίτη, του αιτήματος της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε:

Στην ημερήσια διάταξη του δημόσιου βίου της χώρας δυστυχώς κυριαρχούν προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν. Μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, μεταξύ του μέλλοντος που είναι ήδη παρόν και του σήμερα που το χωνεύει διαρκώς το παρελθόν.
Δεν ξέρω ποιος θα πάρει ή θα νοικιάσει τα Μάρμαρα. Ξέρω ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Ποιος πληρώνει το μάρμαρο. Το πληρώνει ήδη το μάρμαρο η ελληνική κοινωνία. Θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός.

To Γραφείο Τύπου