Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/03/2011

Ομιλία Π.Τριγάζη σε εκδήλωση της Ν.Ε. της Κέρκυρας του ΣΥΝ - Μεγαλύτερη συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας είναι να προασπίζεται τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλειά της

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ν.Ε. της Κέρκυρας του ΣΥΝ, ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, Πάνος Τριγάζης, τόνισε:

«Ο κ. Σαρκοζί φόρεσε τη στολή του στρατηλάτη και μαζί με άλλους ηγέτες της Δύσης πραγματοποιούν στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Δεν πείθουν, όμως, ότι στόχος τους είναι να προστατεύσουν το λαό της Λιβύης από το εγκληματικό καθεστώς Καντάφι εκείνοι που τις προηγούμενες μέρες δεν βρήκαν λέξη καταδίκης της στρατιωτικής εισβολής της Σ. Αραβίας για την αιματηρή καταστολή της δημοκρατικής εξέγερσης στο Μπαχρέϊν.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι ο πόλεμος δεν λύνει αλλά πολλαπλασιάζει τα προβλήματα. Πηγάζουν μεγάλοι κίνδυνοι για όλη τη Μεσόγειο. Αναλαμβάνει βαρύτατες ευθύνες η Ελληνική κυβέρνηση εμπλεκόμενη στον πόλεμο, με επίκληση των συμβατικών της υποχρεώσεων. Εμείς λέμε: η μεγαλύτερη συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας είναι η προάσπιση της διεθνούς ειρήνης και της ασφάλειάς της».

To Γραφείο Τύπου