Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/03/2011

Επίσκεψη Μ. Κριτσωτάκη στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο επισκέφτηκε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μιχ. Κριτσωτάκης. Συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Λιονή και το σωματείο ΑΜΕΑ.

Κατά τη συνάντηση με το  Δ. Σ. του  Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ρεθύμνου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ο απόηχός τους στην τοπική κοινωνία, με κύρια αναφορά στις υψηλές οφειλές του Δημοσίου από έργα που έχουν εκτελεστεί (15 εκ. ? μόνο στο νομό Ρεθύμνου από έργα των «Θησέας», ΟΣΚ, ΣΑΤΑ, και Δημόσιες Επενδύσεις). Χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του συνδέσμου τόνισαν ότι «ο κλάδος ασφυκτιά» αφού δεν προχωράνε έργα, δε γίνονται απορροφήσεις, δεν απασχολούνται εργαζόμενοι …

Στη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαίρη Λιονή, συζητήθηκαν προβλήματα του νομού όπως η προσπελασιμότητα – οδικά έργα, ΒΟΑΚ, ακτοπλοϊκή σύνδεση-, η ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών υπηρεσιών, οι  λειτουργικές δυσκολίες του «Καλλικράτη», η έλλειψη προσωπικού κλπ. Η κ. Λιονή ενημέρωσε τον Βουλευτή και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία ένταξης στο ΕΣΠΑ τεσσάρων έργων οδοποιίας και τα αποτελέσματα της οικονομικής απογραφής και δήλωσε την πρόθεσή της «να εξοφληθούν πρώτα οι οφειλές των εργολάβων που έχουν κατασκευάσει δημόσια έργα και με βάση αυτή την τακτική να κάνουμε στη συνέχεια το τεχνικό μας πρόγραμμα και τις νέες δημοπρατήσεις έργων».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν με το σωματείο ΑμΕΑ του νομού και συζήτησαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΕΑ τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά, όπως η έλλειψη υποδομών, η στελέχωση και λειτουργία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, η καθυστέρηση καταβολής επιδομάτων, τα εισιτήρια στα Νοσοκομεία, η μεταφορά αρμοδιοτήτων για θέματα αθλητισμού των ΑμΕΑ στο Υπ. Υγείας καθώς και προβλήματα στις μετακινήσεις και την απασχόληση. Οι εκπρόσωποι του σωματείου τόνισαν την επικινδυνότητα της “εκλεπτυσμένης φιλανθρωπίας” και την  αντίθεσή τους στην διοργάνωση του "κοσμοπολίτικου γεγονότος" των Special Olympics.

Σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Κριτσωτάκης επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να οφείλονται 15 εκ. ? στους μικρούς εργολάβους του νομού για έργα που έχουν εκτελεστεί. «Παντού τα ίδια. Όλα γίνονται με πρόσχημα την κρίση. Χαρίζουν στις τράπεζες! Οδηγούν σε αφανισμό τους “μικρούς” και θα κυριαρχήσουν οι μεγαλοεργολάβοι!». Για τα γενικότερα θέματα του νομού ανέφερε: «Θεωρώ ότι το πρόβλημα στην Κρήτη είναι η έλλειψη ενός σχεδίου για την ανάπτυξη με μια διαφορετική αντίληψη. Σε αυτό χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να βοηθήσουμε γιατί το Ρέθυμνο είναι μια περιοχή που αξίζει να έχει μια άλλη αντιμετώπιση, μια άλλη ανάπτυξη».

To Γραφείο Τύπου