Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/10/2003

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την υποστήριξη των κινητοποιήσεων στο χώρο της υγείας

Η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, εφαρμόζοντας πιστά το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε. για υποχρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και αποδόμηση του Κράτους Πρόνοιας, προχωρεί σταθερά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του δημόσιου συστήματος, εμπορευματοποιεί το κοινωνικό αγαθό της υγείας και προσβάλλει με απαράδεκτο τρόπο τους δημόσιους λειτουργούς, εργαζόμενους.

Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτή την πολιτική είναι τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές του χρηματιστηρίου, που παραβατούν και κερδοφορούν από τις ελλείψεις του δημοσίου συστήματος υγείας.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα για την ανατροπή της. Η κοινή δράση όλων των εργαζομένων στην υγεία - πρόνοια, ο συντονισμός των Συνδικαλιστικών Ενώσεων (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν., Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), το δυνάμωμα των κοινωνικών συμμαχιών με τους πολίτες που ταλαιπωρούνται και πληρώνουν ακριβά για να βρουν την υγεία τους, είναι μονόδρομος.

Η συγκρότηση ΜΕΤΩΠΟΥ για την ΥΓΕΙΑ με στόχο την ύπαρξη ενός δημόσιου, ισότιμου, ποιοτικά αναβαθμισμένου Συστήματος Υγείας και η αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις, τις ιδιωτικές πελατειακές σχέσεις με την ταυτόχρονη αντιμετώπιση των αιτημάτων όλων των εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο.

To Γραφείο Τύπου