Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/03/2011

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής A' Αθήνας του Συνασπισμού σχετικά με τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας

Η κυβέρνηση  συνεχίζει να ακολουθεί έναν επικίνδυνο δρόμο αναλγησίας  και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Εξακολουθεί να  απολύει εργαζόμενους, να μειώνει μισθούς , να καταργεί επιδόματα, βυθίζοντας την κοινωνία σε εργασιακό μεσαίωνα, την ίδια στιγμή που τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μνημονίου έχουν εκτινάξει την επίσημη ανεργία στο 14% ! 

Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής  δεν μπορεί να απέχει η δημοτική αρχή του κ. Καμίνη. Μια δημοτική αρχή που ασπάστηκε το μνημόνιο και τον Καλλικράτη παρά τις προεκλογικές της προσπάθειες να πείσει για εκλογές καθαρά αυτοδιοικητικές. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες οι υποσχέσεις του κ. Καμίνη για αμιγώς αυτοδιοικούμενο Δήμο. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι με το να απαξιώνει τους εργαζόμενους του Δήμου και τα δίκαια αιτήματά τους, όχι μόνο υπακούει στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης αλλά αποτελεί και βασικό αρωγό των κ. Παπανδρέου και κ. Ραγκούση. 

Μόνο δίκαια μπορούν να θεωρηθούν τα αιτήματα των συμβασιούχων του δήμου που τόσα χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου. Οι οργανικές θέσεις του δήμου είναι περισσότερες από το άθροισμα μονίμων και συμβασιούχων. Από τα στοιχεία, τα οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι προϊστάμενοι υπηρεσιών του δήμου, η αποχώρηση εργαζομένων θα είναι καταστροφική για τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών. Τι θα γίνει με την αποκομιδή των σκουπιδιών, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, τη γραμμή 1515, την υπηρεσία αλλοδαπών, τον ΟΝΑ,  την υπηρεσία βοήθεια στο σπίτι κ.ά.;

Έχοντας σαν αφετηρίες ότι: α) κανένας  συμβασιούχος εργαζόμενος δεν πρέπει να απολυθεί και β) οι συμβασιούχοι αποτελούν το 1/3 των εργαζομένων του δήμου,  θα πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις προς τη δημοτική αρχή του κ. Καμίνη που όπως φαίνεται δεν υπερασπίζεται τους εργαζόμενους του δήμου, που είναι οι φυσικοί φορείς υλοποίησης του έργου το οποίο επιτελείται από τον δήμο.

Η νομαρχιακή επιτροπή A' Αθήνας του Συνασπισμού στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων για σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς της πείνας και διεκδικεί την μετατροπή των συμβάσεων τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου γιατί τα  δίκαια αιτήματα τους δεν μπορούν παρά να αποτελούν κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και αγώνων όλων των εργαζομένων.

Νομαρχιακή Επιτροπή A' Αθήνας του Συνασπισμού