Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/03/2011

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ρένας Δούρου, μέλους της ΠΓ και υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ, στον ρ/σ flash (Αγγελική Σπανού-Γιάννης Στρατάκης)

ΕΡ :  Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα στη Λιβύη;

«…Η πρώτη παρατήρηση είναι η πολύ διαφορετική στάση των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά την επέμβαση στη Λιβύη. Την ίδια στιγμή έχουμε μια ΕΕ η οποία φαίνεται να μην ομονοεί, ευτυχώς θα έλεγα εγώ. Και βεβαίως είναι επικίνδυνη αυτή η πλήρης αυτονόμηση κρατών, όπως η Γαλλία που μας σέρνει σε μια ¨ανθρωπιστική επέμβαση¨ την ίδια στιγμή που η Γερμανία διαφωνεί. Όλα τούτα λένε ότι για την επόμενη μέρα δεν μπορεί κανένας να είναι σίγουρος. Και δεν μπορεί να είναι κανένας σίγουρος γιατί σύμφωνα και με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 19/73 δεν υπάρχει ένας ξεκάθαρος πολιτικός στόχος για το τι αναμένουμε από αυτή την περιβόητη ανθρωπιστική επέμβαση...»

ΕΡ :  Ας πάμε λίγο στην εσωτερική πολιτική, να φύγουμε λίγο από τη διεθνή ανάλυση. Και βεβαίως δεν μπορούμε να προσπεράσουμε πολύ εύκολα τον κ. Πάγκαλο και να θέλαμε δεν προσπερνιέται.

«…Πρώτον, δεν πρόκειται για μια χαριτωμενιά ακόμα του κ. Πάγκαλου, όταν μιλάει ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χρηματίζουν Αλβανούς. Προσέξτε όλο το πακέτο, που είναι το μεταναστευτικό και ταυτόχρονα ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα. Λέω λοιπόν ότι δεν πρόκειται για μια προσωπική βεντέτα του κ. Πάγκαλου με το ΣΥΡΙΖΑ ή του κ. Πάγκαλου με τον κ. Τσίπρα. Εδώ νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Και για μένα αλλά και για το κόμμα μου η ευθύνη είναι του πρωθυπουργού. Δεν μπορεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και αν ακόμα δεχθώ ότι είναι απλώς θέμα ταμπεραμέντου του κ. Πάγκαλου, να τον τοποθετεί σε μια τόσο κρίσιμη θέση ευτελίζοντας την πολιτική, ευτελίζοντας την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Και από ʽκει και πέρα νομίζω ότι είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που προσπαθεί να στοχοποιήσει έναν ολόκληρο κόσμο».

To Γραφείο Τύπου