Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/10/2003

Δήλωση του Αλ.Φλαμπουράρη για το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ (υπεύθυνος Υγείας) με αφορμή την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δήλωσε:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφού προηγουμένως ιδιωτικοποιήσει ένα μέρος της.

Από την καθιέρωση του ΕΣΥ έχουν περάσει 20 χρόνια. Είχε επισημανθεί ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ( κέντρα υγείας, οικογενειακός γιατρός, γιατρός Δημόσιας Υγείας, κλπ), αποτελεί βασικό πυλώνα για τη λειτουργία του ΕΣΥ. Θα είχε ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη, αλλά και στην αποσυμπίεση των νοσοκομείων από περιττό φόρτο εργασίας, αφού εκεί θα γίνεται η πρώτη διάγνωση και θα αποφεύγονταν οι πολλές εξετάσεις και η πολυφαρμακία.

Αντί γι’ αυτά, επί 20 χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ποτέ δε λειτούργησε την ΠΦΥ, παραχωρώντας την έτσι συνειδητά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα ξεφύτρωναν σε κάθε γειτονιά και μάλιστα χωρίς πλαίσιο λειτουργίας, που θα εξασφάλιζε ποιότητα - εγκυρότητα - διαφάνεια.

Έρχεται λοιπόν σήμερα η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που παρουσίασε, να νομιμοποιήσει αυτή την επιλογή της που τόσα χρόνια ντρεπόταν να ομολογήσει.

Οι νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή και στον ευαίσθητο τομέα υγείας. Όλα στη υπηρεσία του κέρδους, ακόμα και η υγεία του λαού.

Οι εργαζόμενοι-ες στο χώρο της υγείας - πρόνοιας, αλλά ιδιαίτερα όλοι οι πολίτες που έχουν ανάγκη από ποιοτικά αναβαθμισμένη δημόσια υγεία, πρέπει να αντισταθούν σ’ αυτές τις επιλογές. Πρέπει να τις ανατρέψουν γιατί οι επιπτώσεις τους θα είναι πολύ οδυνηρές.

To Γραφείο Τύπου