Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/02/2005

Αλέκος Αλαβάνος: "Γιατί να πάνε τρεις υπουργοί στις Βρυξέλλες για το βασικό μέτοχο και δεν πάνε για να υπερασπιστούν την Ολυμπιακή;"

O Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ.Αλαβάνος, επικεφαλής αντιπροσωπείας από τους Δημ.Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνο για την Εργατική Πολιτική, Σωκ.Μαντζουράνη και Παύλο Κλαυδιανό, μέλη της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επισκέφθηκε σήμερα τους εργαζόμενους στην Τεχνική Βάση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και συζήτησε για τα προβλήματα της εταιρείας, ιδιαίτερα των τεχνικών και μηχανικών που δουλεύουν στην τεχνική διεύθυνση.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων, ο Αλέκος Αλαβάνος υπενθύμισε ότι παρά τα αναντικατάστατα πλεονεκτήματα της Εταιρείας και της Τεχνικής Διεύθυνσης, η Ο.Α. πολεμήθηκε, δυσφημίστηκε και απαξιώθηκε από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Ο Αλέκος Αλαβάνος τάχθηκε ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας και διερωτήθηκε, γιατί κανείς Υπουργός μέχρι σήμερα δεν υποστήριξε την επιβίωσή της στα όργανα της ΕΕ. Σχετικά με την Τεχνική Διεύθυνση, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόνισε ότι το μέλλον της δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από το μέλλον της ΟΑ και υπογράμμισε την ανάγκη να μετασχηματιστεί σε Διεθνές Επισκευαστικό Κέντρο σε συνεργασία με την ΕΑΒ.

Τέλος, δήλωσε τα εξής:
«Στην Ολυμπιακή έχουν μειωθεί οι θέσεις εργασίας κατά 40%, οι μισθοί κατά 25%, έχει ανέβει η παραγωγικότητα κατά 120%.
Είναι ντροπή να μη μπορεί να λειτουργήσει αυτή η δημόσια επιχείρηση με αποτελεσματικότητα.
Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα και τις προοπτικές της και ζητάμε οι Υπουργοί, οι ομάδες τριών υπουργών να μην πηγαίνουν μονάχα για τον βασικό μέτοχο στις Βρυξέλλες. Να πάνε για να στηρίξουν το δημόσιο χαρακτήρα της Ολυμπιακής, όπως κάνουν άλλες κυβερνήσεις για τις εθνικές αεροπορικές εταιρείες τους.»

Ο Γ.ΚΑΛΙΑΝΟΣ(Πρόεδρος Μηχανικών Ολυμπιακής), τόνισε:
Σήμερα η Ο.Α. βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Αποτέλεσμα της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα είναι οι αποφάσεις των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια και η πολιτική που άσκησαν πάνω στην Ολυμπιακή. Ευθύνες έχει και η σημερινή κυβέρνηση αν ακολουθήσει στο ίδιο μοτίβο. Και θα πρέπει να σκύψουν μαζί με τους εργαζόμενους πάνω στο μεγάλο πρόβλημα της Ολυμπιακής, γιατί υπάρχουν και τα περιθώρια για τη βιωσιμότητά της και την ανάπτυξή της.

Είναι μια από τις ασφαλέστερες εταιρείες του κόσμου κι εμείς σαν εργαζόμενοι θα τη διατηρήσουμε σαν την ασφαλέστερη εταιρεία του κόσμου, αλλά θα πρέπει όμως και η Πολιτεία και η κυβέρνηση να σκύψουν επάνω από τα προβλήματα. Είναι δύσκολα μεν, αλλά μπορούν να ξεπεραστούνε.

To Γραφείο Τύπου