Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/03/2011

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΝ Χίου: Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ-ΜΑΜΟΥΘ

Με το πρόσχημα της πράσινης ανάπτυξης, σχεδιάζεται  από ιδιώτες στο νησί μας η εγκατάσταση αιολικού πάρκου -μαμούθ συνολικής ισχύος 150μεγαβατ, τριπλάσια των αναγκών του νησιού μας..

Μια τέτοιου είδους εφιαλτική προοπτική είναι δυσανάλογη με τα φυσικά μεγέθη και την φέρουσα δυνατότητα, της  Χίου ,και αποσκοπεί μόνο στα κέρδη των επενδυτών, και στο πέρασμα της ενέργειας στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, και των πολυεθνικών, με ότι αυτό συνεπάγεται

Η βίαιη διατάραξη  στο οικοσύστημα της Βόρειας Χίου, η στυγνή εκμετάλλευση της φύσης ,η αλλαγή στο μικροκλίμα της περιοχής, ο αφανισμός  των όποιων συμβατών  δραστηριοτήτων αναπτύσσονται σήμερα, θα είναι σίγουρα καταστροφικός και μη αντιστρέψιμος .

Η  εγκατάλειψη και η ερημοποίηση της Β.Χίου επιταχύνεται

Το πολυεθνικό κεφάλαιο που όψιμα ανακάλυψε την πράσινη ενέργεια, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της Ν.Δ έρχεται και παρουσιάζεται σαν σωτήρας και αρωγός.

Λέμε ΝΑΙ ,όπως πάντα, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε μεγέθη  που να καλύπτουν τις ανάγκες της Χιακής κοινωνίας,

Με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες, και όχι τα κέρδη των όποιων εταιρειών

. Μια  ιδιωτική εταιρεία, λοιπόν , ενημερώνει ότι αναλαμβάνει να λύσει το ενεργειακό ζήτημα του νησιού μας, με άφθονη και καθαρή ενέργεια,.

Υποσχέθηκε ακόμη  θέσεις εργασίας, λεφτά για το δήμο της Χίου περισσότερα από την ΣΑΤΑ, τουριστική ανάπτυξη, και ούτε λίγο ούτε πολύ και προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Χίου, ….δώρα και υποσχέσεις στους ιθαγενείς.

Καλούμε την κυβέρνηση και τους φορείς τοπικά που εμπλέκονται στο θέμα να μην συναινέσουν σε ένα επικίνδυνο εγχείρημα

Από την πλευρά μας στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των ενεργών πολιτών, που ήδη αναπτύσσονται  .

ΧΙΟΣ 27-3-2011

Η ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ