Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/10/2003

Για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού

Σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει ότι:

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πραγματοποίηση διεθνούς διαγωνισμού για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου συνολικής έκτασης 4.000 στρεμμάτων στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν ικανοποιούν το αίτημα των πολιτών της Αθήνας και, ιδιαίτερα, των κατοίκων των γύρω περιοχών για τη δημιουργία του πάρκου στο σύνολο της έκτασης των 5.500 στρεμμάτων.

Είναι εντελώς ασαφές το ποσοστό του πραγματικά ελεύθερου χώρου που θα απομείνει γιατί, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τα κτίρια του παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου, καθώς και "κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις" θα παραμείνουν εντός των 4.000 στρεμμάτων του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Ο ΣΥΝ έχει έγκαιρα τοποθετηθεί στη Βουλή για το θέμα. Όταν το συνολικό ποσοστό πρασίνου στο Λεκανοπέδιο είναι 2,9% ( το χαμηλότερο στην Ευρώπη) είναι επιτακτική η ανάγκη πλήρους αξιοποίησης κάθε ελεύθερου χώρου για τη δημιουργία πρασίνου.

Ζητάμε: Την αναθεώρηση της κυβερνητικής απόφασης για μερική αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο σύνολο των 5.500 στρεμμάτων και τη δημιουργία Ειδικού Κρατικού Φορέα Διαχείρισης.

To Γραφείο Τύπου