Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/03/2011

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Σαμίρ Αμπού Γκαζάλεχ

photo photo

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλεχ, και ο υπεύθυνος Τύπου της Πρεσβείας, Μουσταφά Αζούζ, επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΣΥΝ, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, το μέλος της Π.Γ με ευθύνη την Εξωτερική Πολιτική Κώστα Ήσυχο και την Αλίκη Παπαδομιχελάκη από την γραμματεία του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στις αραβικές χώρες και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν όχι μόνο στο Παλαιστινιακό αλλά και στις χώρες της Ευρώπης. Έδωσε έμφαση στην πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, από τις χώρες της Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του για την πλήρη αλληλεγγύη του ΣΥΝ στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Εξέθεσε, δε, την θέση του κόμματος υπέρ των αγώνων των αραβικών λαών για εκδημοκρατισμό και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και την ταυτόχρονη καταδίκη του πολέμου στην Λιβύη και της εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτόν. Μόνο με πολιτικά μέσα και διαβουλεύσεις, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μπορούν να εξασφαλισθούν τα  αιτήματα των αραβικών λαών και να συμβάλουν θετικά στην  ειρήνη και σταθερότητα στην λεκάνη της Μεσογείου.

To Γραφείο Τύπου