Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/10/2003

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος, μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, δήλωσε:

Τα παιδιά μας να μάθουν ότι οι αγώνες για την ελευθερία σημαίνουν αγώνες για την ειρήνη, εναντίον του πολέμου. Αγώνες για τη δικαιοσύνη σημαίνουν αγώνες για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, αγώνες εναντίον των φασισμών, των ρατσισμών και των διακρίσεων.
Η Ελλάδα του 21ου αιώνα πρέπει να είναι με ανοιχτούς ορίζοντες, χώρος συνύπαρξης και δημοκρατικών εγγυήσεων για όλους, όπως άλλωστε λέει και το Σύνταγμά μας: Καθένας που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει όλα τα δικαιώματα που έχει κάθε ΄Ελληνας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περί διαφθοράς και ατιμωρησίας στο δημόσιο βίο, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Ο δημόσιος βίος της χώρας είναι νοσηρός. Αυτό είναι έλλειμμα διαφάνειας και δημοκρατίας. Η νοσηρότητα στο δημόσιο βίο αποτελεί ευθύνη και του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας, και των κυβερνήσεων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των πολιτών. Η διαφθορά είναι το σαράκι που ροκανίζει και κατατρώει ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, το δημόσιο πλούτο και τις θυσίες του λαού μας για να υπάρχει προκοπή και ευημερία για όλους.

To Γραφείο Τύπου