Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/03/2011

Δήλωση Δ.Στρατούλη στη συνέντευξη τύπου των απολυμένων των Αττικών Εκδόσεων και της ΙΜΑΚΟ

Τα αφεντικά στο χώρο των εκδόσεων απολύουν, τρομοκρατούν και αυθαιρετούν ανεξέλεγκτα

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,  που παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου των απολυμένων των Αττικών Εκδόσεων και της ΙΜΑΚΟ,  έκανε την εξής δήλωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την συμπαράσταση και την αμέριστη αλληλεγγύη του στους απολυμένους εργαζόμενους και εργαζόμενες των Αττικών Εκδόσεων και της ΙΜΑΚΟ, μεταξύ των οποίων είναι και οι εκλεγμένοι  συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, Ιωάννα Καζάκου, Αγγελική Κάππου και Μαίρη Κοντογιώργου. Μάλιστα, οι απολύσεις στην ΙΜΑΚΟ έγιναν  με τη βοήθεια και παρουσία περιπολικού αστυνομικών και σεκιουριτάδων που πέταξαν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους έξω από το χώρο εργασίας τους.

Οι απολύσεις αυτές είναι απαράδεκτες και απάνθρωπες, αφού οι δυο εταιρίες παραμένουν και εν μέσω οικονομικής κρίσης κερδοφόρες. Ταυτόχρονα, όσον αφορά στις συνδικαλιστικές εκπροσώπους της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου), είναι και εκδικητικές και παράνομες, αφού με αυτές παρακωλύεται η άσκηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων (άρθρο 14 του νόμου 1264/1982).

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ιδιοκτήτες των δυο εταιριών, τον Θ.Φιλιππόπουλο  των Αττικών Εκδόσεων και τον Πέτρο Κωστόπουλο της ΙΜΑΚΟ να ανακαλέσουν άμεσα τις απαράδεκτες, εκδικητικές και παράνομες απολύσεις. Καλούμε επίσης, το υπουργείο Εργασίας να σταματήσει να κάνει τον τροχονόμο των εργοδοτών στις απολύσεις και να ενεργοποιήσει την αρμόδια επιθεώρηση εργασίας για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο 1264/1982 ποινών και προστίμων στους δυο εργοδότες για παρακώληση άσκησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις τους μέσω των απολύσεων των εκλεγμένων συνδικαλιστικών εκπροσώπων. 

To Γραφείο Τύπου