Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/04/2011

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου για τις απολύσεις και την κρίση στο χώρο των ΜΜΕ

Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων και οι μειώσεις μισθών δείχνουν την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος των ΜΜΕ. Οι εργοδότες στις μεγάλες εφημερίδες και τα κανάλια, που για χρόνια χρησιμοποίησαν τις εταιρίες τους για να αναπτύξουν σχέσεις διαπλοκής με το κράτος, τώρα αποφασίζουν ότι οι εργαζόμενοι είναι περιττοί. Η δε κυβέρνηση σιωπά, γιατί γνωρίζει ότι αυτή η κατάσταση στα ΜΜΕ δημιουργεί ένα ακόμα πιο ασφυκτικό πλαίσιο στη λειτουργία της ενημέρωσης και της δημοκρατίας από το οποίο και ωφελείται. 

Οι απολύσεις διαδέχονται την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε ένα χώρο όπου πρωτοστατεί στις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων. Το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που δημιουργείται έχει ως στόχο την κάμψη των αντιστάσεων των εργαζομένων, αλλά και την περαιτέρω χειραγώγηση της ελεύθερης ενημέρωσης και της δημοκρατίας.  Εξάλλου, η άλλη όψη της καταστρατήγησης της ελεύθερης ενημέρωσης  και της χειραγώγησης των ΜΜΕ από τα κόμματα εξουσίας  είναι οι χιλιάδες των ανασφάλιστων και κακοπληρωμένων, των απολυμένων τεχνικών ,δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων στον κλάδο.  

Ως Συνασπισμός είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που μάχονται για τα δικαιώματά τους και αγωνιζόμαστε για ΜΜΕ που θα υπηρετούν την ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών και τη δημοκρατία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίζει να μένει άφωνη, τη στιγμή που οι ευθύνες τόσο  οι δικές της, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες.

To Γραφείο Τύπου