Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/04/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για την έναρξη του διαλόγου για τη συγχώνευση - κατάργηση υγειονομικών μονάδων

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!!! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σημερινής φιέστας του κ. Λοβέρδου.

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για την «αναδιάταξη» των μονάδων υγείας, όπως πολύ κομψά βαφτίζει το επικείμενο κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες, μόνο ως κακόγουστη πρωταπριλιάτικη φάρσα μπορούν να εκληφθούν.

Η πραγματικότητα και αλήθεια που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός είναι ότι σε χώρες που εφαρμόστηκαν αντίστοιχες πολιτικές με αυτές του μνημονίου, έκλεισαν νοσοκομεία και μονάδες υγείας, μειώθηκαν δραματικά οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία, περιορίστηκαν δραστικά οι παροχές προς τους πολίτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνησιμότητα, να μειωθεί το προσδόκιμο ζωής και να περιοριστεί η πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Ο ΣΥΝ δεν συμμετέχει στον προσχηματικό διάλογο της κατεδάφισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία, στα σχέδια της Ε.Ε-ΔΝΤ-ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος με τόση αφοσίωση και υπερβάλλοντα ζήλο προωθεί.  

Τμήμα Υγείας