Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/10/2003

Δήλωση του Δ.Παπαδημούλη για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία

Ο Δ.Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, σχολιάζοντας την ΄Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία καθώς και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Χριστοδουλάκη, δήλωσε:

Η ΄Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαψεύδει τον κυβερνητικό εξωραϊσμό εν όψει εκλογών και αναδεικνύει τις μεγάλες πληγές και το κοινωνικό έλλειμμα της δεξιόστροφης κυβερνητικής πολιτικής.

Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να κινείται με ρυθμό διπλάσιο της ευρωζώνης, διαβρώνοντας το λαϊκό εισόδημα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Το έλλειμμα για το 2004 προβλέπεται διπλάσιο από τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, διαψεύδοντας πλήρως το σχέδιο κρατικού Προϋπολογισμού. Η ανεργία θα συνεχίσει να είναι πολύ υψηλή, ενώ και οι ρυθμοί ανάπτυξης θα εμφανίσουν σοβαρή πτωτική τάση μετά το 2004.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Μετά την αποκάλυψη για την τήρηση διπλών βιβλίων για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και οι σημερινές μεγάλες αποκλίσεις αναδεικνύουν μια μεγάλη μαύρη τρύπα, όχι μόνο στα ελλείμματα, αλλά και στην αξιοπιστία του κυβερνητικού επιτελείου.

To Γραφείο Τύπου