Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/10/2003

Επίσκεψη του Προέδρου του Συνασπισμού στην Τρίπολη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισκέφθηκε την Τρίπολη. Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πε.Σ.Υ.Π. Πελοποννήσου, κ. Οδυσσέα Βουδούρη και επισκέφθηκε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Παναρκαδικού νοσοκομείου για την κατάσταση και τα προβλήματα ανάπτυξης του νοσοκομείου καθώς επίσης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης. Στα ορυχεία της Μαραθούσας και στο εργοστάσιο του ΑΗΣ Μεγαλόπουλης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε με τη Διοίκηση και τα σωματεία των εργαζομένων και μίλησε σε συγκέντρωση του προσωπικού.

Τέλος, στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και με φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του δήμου και της Τ.Α.

Σε Συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

"Η κυβερνητική πολιτική δεν είναι ο προοδευτικός εκσυγχρονισμός, που έχει ανάγκη η χώρα είναι ο παλαιοκομματισμός στο τετράγωνο, που εξαπατά την κοινωνία και επιβαρύνει τις μελλοντικές γενιές.

Η πραγματικότητα αποκαλύπτει τα επικοινωνιακά είδωλα και την ψευδεπίγραφη διαφήμιση της κυβέρνησης του κ. Σημίτη.

Μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου, η κυβέρνηση συγκέντρωσε 17 δις €. Μόνο στην τετραετία 1999-2003, η κυβέρνηση διέθεσε πάνω από 17 δις € για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Πάνω από 4 δις €, δηλαδή 1 τρις. 360 δις δρχ., δόθηκαν την τριετία 2001- 2003 εκτός προϋπολογισμού χωρίς κανέναν έλεγχο των ειδικών λογαριασμών.

Γιατί το δημόσιο χρήμα, ο πλούτος της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν γίνονται ανάπτυξη, δεν γίνονται απασχόληση, δεν πάνε στο εισόδημα, στη σύνταξη, στη μείωση του χρέους, στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων;

Το Περιφερειακό Νοσοκομείο της Τρίπολης δεν έχει μαγνητικό τομογράφο ούτε πιστώσεις για την ανάπτυξή του όπως επίσης το Περιφερειακό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας δεν διαθέτει πιστώσεις για το επιχειρησιακό του σχέδιο.

Ο δρόμος Τρίπολης-Καλαμάτας παραμένει στοιχειωμένος, χωρίς να υπάρχει άμεση προοπτική στον ορίζοντα, μετά και τις πρόσφατες καταστροφές.

Οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι νέοι βλέπουν την Πελοπόννησο στις τελευταίες θέσεις όλων των κρίσιμων οικονομικοκοινωνικών δεικτών.

Η κυβερνητική πολιτική μιλάει για πραγματική σύγκλιση, στο μέλλον, αλλά φτιάχνει την κοινωνία του ενός τρίτου.

Ο κ. Σημίτης είναι καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου και γνωρίζει πώς αποκαλεί η επιστήμη και η αγορά τη διαχείριση με διπλά βιβλία και διπλό ταμείο.

Το 1995 ο κ. Σημίτης, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταψήφιζε τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, γιατί είχε 500 δις δρχ. για εξοπλισμούς. Σήμερα, ως πρωθυπουργός, τι λέει για τα 17 δις €, πάνω από 6 τρις δρχ., που διέθεσε η κυβέρνηση του για τετραετές πρόγραμμα στρατιωτικών εξοπλισμών;

Τα ψέματα για το ΠΑΣΟΚ τελείωσαν. Οι ψεύτικες εξαγγελίες της Ν.Δ. δεν έχουν βάση και περιεχόμενο.

Ο δικομματισμός του νεοφιλελευθερισμού δεν εξασφαλίζει πραγματική σύγκλιση επιπέδων απασχόλησης και διαβίωσης.

Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. ανταγωνίζονται για την μονοκομματική τους εξουσία καλλιεργώντας αυταπάτες και ψευδαισθήσεις στην ελληνική κοινωνία.

Το 80% και πάνω των πολιτών είναι δυσαρεστημένο και πιεσμένο από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Είναι πολιτικός παραλογισμός και εκλογική στρέβλωση τα δύο αυτά κόμματα της πολιτικής που εξοργίζει το 80% και πάνω του ελληνικού λαού να συγκεντρώνουν το 80% των ψήφων.

Να γιατί ο δικομματισμός, η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η διαπλοκή, ο ενδαιμονισμός των λίγων και ο νεοπλουτισμός των κύκλων εξουσίας, θεωρούν την κοινωνία και τους πολίτες δεδομένους και ...πίνουν στην υγειά τους.

Να γιατί, όπως αποκαλύπτει η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας:

Το βράδυ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

To Γραφείο Τύπου