Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/10/2003

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους Π.Γ. και υπεύθυνου Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ για τα κυβερνητικά μέτρα για την ανεργία και την απασχόληση

Δήλωση του Δ.Στρατούλη,μέλους Π.Γ. και υπεύθυνου ΕργατικήςΠολιτικής του ΣΥΝ για τα κυβερνητικά μέτρα

Σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για την ανεργία και την απασχόληση ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε:

Τα μέτρα, που αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση, αποτελούν ένα νέο δώρο στις μεγάλες επιχειρήσεις. Ο βασικός πυρήνας τους είναι η άνευ όρων επιχορήγηση και επιδότηση των επιχειρήσεων, ακόμα και με το επίδομα ανεργίας των ανέργων, για να δημιουργήσουν ανακυκλούμενες, ελαστικές και ανασφαλείς θέσεις εργασίας που διατηρούνται μόνο για το συγκεκριμένο διάστημα που επιδοτούνται.

Τα νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά μέτρα δεν οδηγούν στη δημιουργία νέων θέσεων πλήρους και σταθερής απασχόλησης αλλά στο μοίρασμα των ήδη υπαρχόντων θέσεων εργασίας.

Οι δαπάνες για την απασχόληση στη χώρα μας εξακολουθούν να παραμένουν οι χαμηλότερες στη ζώνη του ευρώ όπως και το επίδομα ανεργίας, ενώ έχουμε την μεγαλύτερη ποσοστιαία ανεργία των νέων.

Ο ΣΥΝ καταγγέλλει τη συνέχιση της λεηλασίας του δημόσιου και κοινοτικού χρήματος, που προορίζεται για την απασχόληση και τους ανέργους, με την ανοχή της κυβέρνησης από τα διάφορα κυκλώματα.

Στις αποφάσεις της κυβέρνησης, που ουσιαστικά στηρίζονται και από τη Ν.Δ., ο ΣΥΝ αντιπαραθέτει μία άλλη πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας με βασικό πυρήνα της το 35ωρο καθώς και την αύξηση και τη χρονική επιμήκυνση των επιδομάτων ανεργίας.

To Γραφείο Τύπου