Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/10/2003

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με το προεδρείο της ΠΟΔΕΗΝ

Συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ είχε σήμερα το πρωί στη Βουλή ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος. Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος δήλωσε τα εξής:

"Η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας είναι δραματική όπως επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στα νοσοκομεία ασθενείς και εργαζόμενοι. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος σήμερα από την κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της δημόσιας υγείας. Ούτε η κοινωνία, ούτε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ούτε οι γιατροί, ούτε οι ασθενείς γιατί κατ’ επανάληψη εξαγγέλλονται μεταρρυθμίσεις αλλά συστηματικά μεταρρυθμίζονται οι μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα και η υγεία να υφίσταται τη θεσμική και πολιτική κακοποίηση που έχει υποστεί και ο δημόσιος τομέας της παιδείας.

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, θεωρεί ότι ο δημόσιος τομέας της υγείας είναι το πρώτο μέτωπο του αγώνα για τη ζωή και εκεί πρέπει να εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι όροι ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να μπορούν να επιτελούν την κοινωνική τους αποστολή, ώστε να μην υπάρχει η συστηματική υποχρηματοδότηση που παρατηρείται σήμερα, να μην εμφανίζονται οι δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό ιατρικό, παραϊατρικό, βοηθητικό και διοικητικό, να μην εμφανίζονται οι άσχημες συνθήκες απασχόλησης και η συστηματική υποτίμηση της δουλειάς την οποία προσφέρουν οι εργαζόμενοι. Αν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία στέκονται στα πόδια τους αυτό οφείλεται στην αφιέρωση των εργαζομένων, των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού."

To Γραφείο Τύπου