Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/04/2011

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στη συγκέντρωση εργαζομένων σε φορείς ειδικής αγωγής

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από την Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ υπεύθυνη για θέματα Υγείας και τον Φ. Χρυσικό μέλος της Ε.Γ του τμήματος Υγείας-Πρόνοιας, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση των εργαζομένων σε φορείς ειδικής αγωγής, στηρίζοντας τα αιτήματά τους για άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών τους- που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει τους 6 μήνες- τη σταθερή χρηματοδότηση των φορέων, με πλήρη κάλυψη λειτουργικών και μισθοδοτικών δαπανών και την κατάργηση οποιασδήποτε οικονομική συνδρομής των οικογενειών.

Στο χαιρετισμό που απήυθυνε στη συγκέντρωση η Σ. Παπαδόγιαννη, μεταξύ άλλων τόνισε: «Προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει, τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών της χώρας και να τηρήσει τις καταστροφικές για την χώρα και τον ελληνικό λαό δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ – ΔΝΤ, δεν διστάζει ακόμη και να εγκαταλείψει τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως τα ΑμεΑ, στερώντας τους βασικά δικαιώματα όπως αυτό της εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η χρηματοδότηση προς τα ιδρύματα ειδικής αγωγής περικόπτεται, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και εκατοντάδες παιδιά με τις οικογένειές τους απειλούνται με στέρηση στοιχειωδών υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή σχεδιάζεται από την κυβέρνηση η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων και των δικαιούχων της, γεγονός που θα οδηγήσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε εξαθλίωση και κοινωνικό αποκλεισμό.

Απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές, η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η οργανωμένη αντίσταση των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών τους, των εργαζομένων στην πρόνοια και ολόκληρου του ελληνικού λαού».

Τμήμα Υγείας