Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/04/2011

Δήλωση του Δ. Στρατούλη σχετικά με τις δικαστικές προσφυγές της διοίκησης της ΕΑΒ σε βάρος του σωματείου των εργαζομένων

Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και την Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις δικαστικές προσφυγές της διοίκησης της ΕΑΒ σε βάρος του σωματείου των εργαζομένων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η διοίκηση της ΕΑΒ, αντί να στέλνει απειλητικά εξώδικα και να καταθέτει δικαστικές προσφυγές ενάντια σε προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του σωματείου των εργαζομένων, θα έπρεπε να ασχολείται με το πώς θα σταματήσει τη συστηματική απαξίωση της δημόσιας επιχείρησης την οποία διοικεί καθώς και με την προώθηση των αναγκαίων προσλήψεων προσωπικού για να μπορεί να ανταποκριθεί σε ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις της.

Η διοίκηση της ΕΑΒ δεν αυθαιρετεί μόνη της αλλά με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πώς θα ξεπουλήσει αυτήν την στρατηγικής σημασίας επιχείρηση για να εξυπηρετήσει τους τοκογλύφους πιστωτές της χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΑΒ για να ληφθούν μέτρα να σταθεί στα πόδια της αυτή η επιχείρηση που έχει πολύτιμη συνεισφορά στην οικονομία και την εθνική μας ασφάλεια. Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές δικαστικές προσφυγές της διοίκησης της ΕΑΒ ενάντια στο σωματείο των εργαζομένων. Θεωρούμε μεγάλο οικονομικό και εθνικό έγκλημα την εκποίηση από την κυβέρνηση της ΕΑΒ και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να το αποτρέψουμε.

To Γραφείο Τύπου