Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/04/2011

Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο

Η αναστολή της λειτουργίας των δύο  πανεπιστημιακών νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο»,  είναι από τα πρώτα κρούσματα της μεθοδευμένης πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση, για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η πλήρης αναλγησία και αδιαφορία για τη δημόσια υγεία, σε τελευταία ανάλυση για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπό της.

Χωρίς επάρκεια σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, τρόφιμα και καύσιμα, λόγω της μείωσης από το Νοέμβριο κατά 30% της επιχορήγησής τους, από το υπουργείο παιδείας στο οποίο υπάγονται και έχοντας κηρύξει στάση πληρωμών το υπουργείο υγείας στους μισθούς των ειδικευομένων και στις δαπάνες για απόρους και ανασφάλιστους, τα δύο νοσοκομεία αδυνατούν να εφημερεύσουν και να εξασφαλίσουν ασφαλή ενδονοσοκομειακή νοσηλεία για του πολίτες.

Αυτή είναι η κατάσταση που επιφυλάσσει η μνημονιακή κυβέρνηση για την υγεία του λαού, με τις επικείμενες καταργήσεις δημόσιων νοσοκομείων.

Ο ΣΥΝ τάσσεται αλληλέγγυος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία και αγωνίζεται μαζί με όλο τον λαό για την ανατροπή των αντικοινωνικών και επικίνδυνων πολιτικών που εφαρμόζουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Τμήμα Υγείας