Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2003

Συνάντηση ΣΥΝ με Δ.Σ. του Συλλόγου Εεργαζομένων στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Τόλιος πραγματοποίησαν συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη του στην απεργιακή τους κινητοποίηση που διανύει ήδη την πέμπτη εβδομάδα και κατήγγειλε την κυβέρνηση για την χθεσινή προσφυγή της στα δικαστήρια εναντίον των εργαζομένων.

Κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτές τις μεθοδεύσεις και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τους απεργούς της ΕΣΥΕ για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων αυτής της Υπηρεσίας (νομική υπόσταση) και των εργαζομένων της (δυσμενείς οικονομικές διακρίσεις σε σχέση με τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών).

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε επίσης ότι είναι απαράδεκτη η παρατηρούμενη τελευταία παρέμβαση της κυβέρνησης στον καθορισμό των στοιχείων της ΕΣΥΕ με στόχο τη δημιουργία εικονικής πραγματικότητας και ωραιοποίησης των αποτελεσμάτων των εφαρμοζόμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών της και ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της προωθούμενης αλλαγής του υφιστάμενου νομικού πλαισίου της ΕΣΥΕ, που μέχρι σήμερα λειτουργεί, όπως συμβαίνει εξάλλου σε όλη την Ευρώπη, ως δημόσια υπηρεσία.

Στην ήδη εφαρμοζόμενη δημιουργική λογιστική στη δημοσιονομική πολιτική επιχειρούν να προσθέσουν τη χειραγώγηση των παραγόμενων στατιστικών στοιχείων προς όφελος των εκάστοτε πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ο ΣΥΝ ήδη έχει καταθέσει πρόσφατα δια των βουλευτών του δύο ερωτήσεις στη Βουλή και θα είναι σε μία διαρκή πολιτική επαγρύπνηση γι αυτό το θέμα, που εν τέλει αφορά τη διαφάνεια και τη δημοκρατική νομιμότητα σε αυτή τη χώρα.

To Γραφείο Τύπου