Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/11/2003

Πολυμελής παρουσία του ΣΥΝ στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

Ο ΣΥΝ της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας συμμετέχει ενεργά και στηρίζει τις εργασίες της 2ης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Παρίσι από τις 12-15 Νοεμβρίου 2003.

Αντιπροσωπείες του κόμματος συμμετείχαν σε συναντήσεις κομμάτων της Αριστεράς που προηγήθηκαν του Φόρουμ. Ειδικότερα, το μέλος της Π.Γ., Ν. Θεοδωρακοπούλου, και το μέλος της Κ.Π.Ε., Χ. Γολέμης, εκπροσώπησαν το κόμμα σε συνάντηση των κομμάτων που συμμετέχουν ή συνεργάζονται με την Ευρωομάδα της Αριστεράς, που οργάνωσε το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα την περασμένη Κυριακή. Επίσης, ο ΣΥΝ συμμετείχε ως παρατηρητής με το μέλος της Κ.Π.Ε., Α. Παπαδομιχελάκη, στη συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που έγινε στις 10-11 Νοεμβρίου 2003 σε αίθουσα του Γαλλικού Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος

Στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ θα πάρει μέρος και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναχωρεί την Παρασκευή το πρωί για το Παρίσι συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Π. Τριγάζη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ θα πάρει μέρος στο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στις 14-15 Νοεμβρίου. Το Σάββατο το πρωί θα μιλήσει σε σεμινάριο του δικτύου "Transform" που έχει θέμα "Αναζητώντας τη χαμένη δημοκρατία" ενώ το απόγευμα θα πάρει μέρος στη μεγάλη διαδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ με κεντρικό σύνθημα "Για μία Ευρώπη των δικαιωμάτων σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους".

Στη διάρκεια της διαμονής του στο Παρίσι, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ θα συναντηθεί με ηγέτες άλλων κομμάτων της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου