Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/11/2003

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού για το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ανταγωνίζονται προεκλογικά σε δηλώσεις για το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα όταν, όμως, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας κατέθεσε πρόταση για την συνταγματική κατοχύρωση του εγγυημένου εθνικού εισοδήματος, συνάντησε την άρνηση και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Αλλά και 50 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν υπογράψει σχετική πρόταση νόμου, εισέπραξαν την ρητή κυβερνητική άρνηση.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε., που δεν έχει καθιερώσει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είναι νωπές οι μνήμες από την υποκριτική διαμάχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο για το ύψος της κατώτερης σύνταξης.

Αντί να καταφεύγουν σε επικοινωνιακές μεθοδεύσεις το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. οφείλουν να τοποθετηθούν ρητά.

Ο ΣΥΝ της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας θα καταθέσει σχετική πρόταση νόμου για την κατοχύρωση του εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος κι εκεί θα κληθούν όλοι να πάρουν θέση. Το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα είναι αποφασιστικός τρόπος στήριξης των αδυνάτων. Οι επιδοματικές πολιτικές έδειξαν τα όρια τους. Επί χρόνια εφαρμόζονται, αλλά το 22% παραμένει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

To Γραφείο Τύπου