Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2003

Διάβημα και δήλωση του Φώτη Κουβέλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΝ, σχετικά με τους εφτά κρατούμενους για τα επεισόδια στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης

Ο Φώτης Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τη συνέχεια της προφυλάκισης των απεργών πείνας κρατουμένων, που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τη θέση ότι η μεν συνέχιση ή μη της προφυλάκισης είναι αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών, η δε μετακίνηση των απεργών πείνας στην Αθήνα έγινε για λόγους καλύτερης περίθαλψή τους.

Ο Φώτης Κουβέλης σε δήλωσή του χαρακτηρίζει απαράδεκτη, από κάθε άποψη, τη συνέχιση της προφυλάκισης, που, εκτός των άλλων, εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Επίσης, εκφράζει την εκτίμηση ότι η παρατεταμένη προφυλάκιση αποτελεί επί της ουσίας «προκαταβολή ποινής».

Σε κάθε περίπτωση η άμεση αποφυλάκιση αποτελεί, έστω και τώρα, αναγκαία απόδειξη της ελάχιστης ευαισθησίας στα πλαίσια και με βάση τα δεδομένα του νομικού μας πολιτισμού.

To Γραφείο Τύπου