Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/04/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις θέσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημ. Δρούτσα στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ για την κρίση στη Λιβύη

ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Σχετικά με τις θέσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημ. Δρούτσα στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ για την κρίση στη Λιβύη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο πόλεμος στη Λιβύη κλιμακώνεται αφήνοντας πίσω του όλο και περισσότερα θύματα, επιβεβαιώνοντας τραγικά τις θέση που η αριστερά υποστήριξε εξαρχής ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κρίση. Αν είχε την ίδια θέση και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είχε σπεύσει να εμπλακεί ή θα έπρεπε έστω και τώρα να απεμπλακεί.

Αντιθέτως ο κ. Υπουργός δηλώνει ότι η κυβέρνηση προσφέρεται να αποτελέσει η Κρήτη βάση για την υποστήριξη των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας.

Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη. Η χώρα μας πρέπει να απεμπλακεί αμέσως από τον πόλεμο και να συμβάλλει στην αναζήτηση ειρηνικής λύσης. Να κλείσει την βάση της Σούδας και να αποδεσμευτεί από τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

To Γραφείο Τύπου