Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2003

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργείται στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" από τη μεταφορά της Β' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής στο "Αττικό" Νοσοκομείου Χαϊδαρίου

Ο ΣΥΝ καταψήφισε το ν. 2889/01, γιατί, αντί να κάνει ουσιαστική αποκέντρωση της λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας, τις συγκεντροποιεί, αναδιανέμει τις ελλείψεις σε προσωπικό, δεν αυξάνει την χρηματοδότηση ούτε προχωράει στην αναγκαία ορθολογική κατανομή και διαχείριση των πόρων.

Δυστυχώς, σήμερα, επιβεβαιωνόμαστε. Μετά τον Ευαγγελισμό, αντίστοιχα προβλήματα θα δημιουργηθούν και σε άλλα νοσοκομεία και πανεπιστημιακές κλινικές. Είναι αποδεδειγμένο ότι η κατασκευή νέων νοσοκομείων, όταν δεν συνοδεύεται από προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού όλων των βαθμίδων και των επαγγελμάτων υγείας, δημιουργεί τεράστια λειτουργικά προβλήματα στα άλλα νοσοκομεία.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ υποστηρίζει τα αιτήματα των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων του Ευαγγελισμού και απαιτεί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την στελέχωση και τον επιστημονικό τεχνολογικό εξοπλισμό των νέων νοσοκομείων.

Τμήμα Υγείας