Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/11/2003

Σχετικά με τα πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ σε βάρος των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και ANTENA

Σχετικά με τα πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ σε βάρος των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και ΑΝΤΕΝΑ ο Νίκος Καϊμάκης, Δ/ντης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος του Τμήματος Επικοινωνιακής Πολιτικής του Συνασπισμού, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό PLANET, στην εκπομπή του κ. Φωτίου, μεταξύ άλλων επεσήμανε:

"Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αιφνιδίως αναδείχθηκε σε εγγυητή της κρατούσας ηθικής για την οποία άλλωστε είναι αναρμόδιο και επέβαλε κυρώσεις σε ψυχαγωγικά τηλεοπτικά προγράμματα, που φέρουν την υπογραφή καλλιτεχνικών δημιουργών, οι οποίες εγγίζουν τα ακραία όρια της κείμενης νομοθεσίας και προκαλούν εντυπώσεις λογοκρισίας.

Δεν έχει δείξει όμως μέχρι σήμερα ανάλογη ευαισθησία για τον πραγματικό ρόλο του, ως εγγυητού της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στον τομέα της ενημέρωσης. Ανέχεται την προκλητική παραβατικότητα των περισσότερων ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, σε προγράμματα ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών, που σφαγιάζουν κυριολεκτικά τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή.

Είναι πλέον καιρός να αναθεωρήσει τις ιεραρχήσεις του και την εποπτική του τακτική, ως οφείλει, προκειμένου να διασφαλιστούν οι θεμελιακές συνταγματικές επιταγές στον τομέα της ενημέρωσης και του πολιτισμού.

Η αδράνεια που επιδεικνύει, στην έκδοση των αδειών τηλεοπτικών σταθμών, την επικαιροποίηση των κωδίκων δεοντολογίας και τη διασφάλιση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας, που ως γνωστόν υποθάλπεται από την κυβερνητική πολιτική που ασκείται στο ηλεκτρονικά ΜΜΕ, πρέπει να εκλείψει το συντομότερο δυνατόν, ενόψει μάλιστα και της προεκλογικής περιόδου. αποτελούν ως γνωστόν υποθάλπεται από την κυβερνητική πολιτική της διαμεσολάβησης και της διαπλοκής με τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές των ΜΜΕ."

To Γραφείο Τύπου