Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/04/2011

Για την σύμβαση του Δήμου με την Ελλ. Εταιρεία Ανακύκλωσης - Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΝ Α' Θεσσαλονίκης

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η παράταξη του κ. Μπουτάρη κύρωσε χθες το βράδυ τη σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Η δημοτική  παράταξη  Ανοιχτή Πόλη,  στην οποία συμμετέχουμε,  είχε έγκαιρα  καταθέσει προτάσεις εξεύρεσης λύσης του ζητήματος και είχε καταγγείλει ως επιζήμια για το δήμο την εν λόγω σύμβαση. Τελικά καμία από τις προτάσεις δεν έγινε δεκτή.  Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να μην οδηγηθούν οι  υπηρεσίες του δήμου στα χέρια ιδιωτών και για να μην  απορρυθμιστούν πλήρως οι δημόσιες υπηρεσίες. 

Δήλωση Γραμματέα Συνασπισμού Α' Θεσσαλονίκης Νίκου Σαμανίδη:

«Η απόφαση του κυρίου Μπουτάρη να εκχωρήσει το σύστημα ανακύκλωσης στην ΕΕΑ, με μια σύμβαση που επιτρέπει συνεργασίες με ιδιώτες, έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης που κύριο στόχο έχει την απορρύθμιση και τον εκφυλισμό όλων των δημοσίων υπηρεσιών.  Σε σύμπνοια με τις επιλογές της κυβέρνησης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αντί να επιδιώξει την αναβάθμιση των υπηρεσιών του  Δήμου που διοικεί, εντόπισε την πηγή του κακού στην οκνηρία των υπαλλήλων και σπεύδει να προβάλλει ως μοναδική λύση τη σύμβαση με την ΕΕΑ.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του συνολικού συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων. Εμείς δηλώνουμε ότι θα επαναφέρουμε τις προτάσεις μας για διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών αυτών, που τεκμηριωμένα αποτελούν και τις πλέον κερδοφόρες για το δήμο λύσεις. Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές του δημάρχου Θεσσαλονίκης γεννούν πολλά ερωτηματικά.»

Θεσσαλονίκη, 20/4/2011