Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/11/2003

Αντί της "Αλλαγής" η συντηρητική μετάλλαξη

To Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την παρουσίαση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ.Σημίτη της νέας προγραμματικής διακήρυξης του κόμματος, τονίζει:

Η νέα προγραμματική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται, επί της ουσίας, σε όσους κέρδισαν και κερδοσκόπησαν στην πολυετή διακυβέρνηση του κ. Σημίτη και όχι στους νέους «μη προνομιούχους».

Εγγυάται την συνέχιση των ίδιων πολιτικών που οδήγησαν στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, σε πρωτοφανείς κοινωνικές ανισότητες, στην απαξίωση της πολιτικής, στη δοκιμασία των θεσμών από τον εναγκαλισμό με τη διαπλοκή και την ομηρία στα μεγάλα συμφέροντα, στην υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, στην προϊούσα συντηρητική μετατόπιση της κοινωνίας.

Η υπεράσπιση και ο εξωραϊσμός των μέχρι σήμερα ασκούμενων πολιτικών καθιστά αφερέγγυα την ρητορεία για την ισχυρή Ελλάδα, την εθνική αυτοπεποίθηση και το καλύτερο μέλλον.

Η ευθύνη του κ. Σημίτη και της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση, ως εναλλακτικής επιλογής, της Ν.Δ., της παραδοσιακής έκφρασης της συντηρητικής παράταξης, είναι προφανής και βέβαια δεν συνιστά σε καμία περίπτωση υπηρεσία στην «Αριστερά της ευθύνης».

Αυτή η ιστορική ευθύνη, που καθιστά υπόλογο τον κ. Σημίτη στον προοδευτικό κόσμο, δεν μπορεί να καλυφθεί από την πρωτοφανή κινδυνολογία, την αντιδεξιά ρητορεία και την θλιβερή υμνολογία στην μεταλλαγμένη φυσιογνωμία και πολιτική του σημερινού ΠΑΣΟΚ.

To Γραφείο Τύπου