Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/04/2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις

Οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχουν ως στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η οποία μακροπρόθεσμα θίγεται ανεπανόρθωτα,  αλλά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Με πρόσχημα την κρίση, η σημερινή κυβέρνηση ολοκληρώνει το έγκλημα που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του  ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με το ξεπούλημα και των τελευταίων μετοχών του δημοσίου σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, επιχειρήσεις κερδοφόρες των οποίων η πώληση θα αποφέρει πρόσκαιρα κάποια (ελάχιστα) χρήματα, τη στιγμή που χώρα θα χάσει απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξή της. 

 Αυτή η πολιτική θα είναι ζημιογόνα σε όλα τα επίπεδα. Για τους καταναλωτές που θα δουν τις τιμές των συγκεκριμένων αγαθών να αυξάνονται, για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές, για την ελληνική οικονομία συνολικά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η κρίση είναι η οριστική εγκατάλειψη μιας πολιτικής που θυσιάζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας στο βωμό της κερδοφορίας των ιδιωτικών συμφερόντων. Απαιτείται άμεσα μια νέα στρατηγική για τη χώρα, με βασικούς άξονες τις δημόσιες επιχειρήσεις, τις δημόσιες επενδύσεις  και στόχο την ανάπτυξη και την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου.

To Γραφείο Τύπου