Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/04/2011

Δήλωση του Θ.Δρίτσα σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις και δηλώσεις του Υπουργού Θ.Υ.Ν.Α.Λ. κ. Γ. Διαμαντίδη

Θ. Δρίτσας:«Αυθαιρετεί ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας

- Με την προκλητική εύνοιά του προς την εταιρία LOUIS για τα χρέη της προς το Ν.Α.Τ.

-Με την προθυμία έγκρισης των γιγαντιαίων τεχνικών έργων στο Λιμάνι του Πειραιά από τον Ο.Λ.Π. χωρίς αυτά να περιλαμβάνονται στο συνολικό Χωροταξικό Σχέδιο του Πειραιά»

Σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις και δηλώσεις του Υπουργού Θ.Υ.Ν.Α.Λ. κ. Γ. Διαμαντίδη, ο Θοδωρής Δρίτσας βουλευτής Α΄ Πειραιά και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Απαράδεκτα και επικίνδυνα όσα ανακοίνωσε ο κ. Υπουργός.

Πρώτον, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση προκλητικά ευνοϊκή για την εταιρία LOUIS και τα κρουαζιερόπλοιά της. Κατʼ ουσία, εξήγγειλε την απαλλαγή της εταιρίας από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στο Ν.Α.Τ. ακόμα και για ολιγάριθμους έλληνες ναυτικούς που δεσμεύεται να απασχολεί στα κρουαζιερόπλοιά της. Ο κ. Υπουργός φαίνεται να υποκύπτει στον εκβιασμό της εταιρίας “…ή μας δίνετε πρόσθετες απαλλαγές και προνόμια ή κατεβάζουμε την ελληνική σημαία από τα πλοία μας”. Τί είδους υπεράσπιση των ελλήνων ναυτικών, του Ν.Α.Τ. και του δημόσιου συμφέροντος είναι αυτή η επιλογή; Η Κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί και να ακυρώσει τους σχεδιασμούς του Υ.Θ.Υ.Ν.Α.Λ.. 

Δεύτερον, πως είναι δυνατόν να εξαγγέλλει και να επικυρώνει ο κ. Υπουργός τα σχέδια του Ο.Λ.Π. για τη δημιουργία εκθεσιακού – συνεδριακού κέντρου, ξενοδοχείου 5 αστέρων μέσα στη λιμενική ζώνη και επέκταση της νότιας πλευράς του λιμανιού για την δημιουργία νέων θέσεων για τα κρουαζιερόπλοια χωρίς να προηγείται συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός; Είναι δυνατόν ο Ο.Λ.Π. να επιβάλλει τα σχέδια του στην πόλη με τόσο αυθαίρετο τρόπο; Κανένα έργο τέτοιας κλίμακας ανεξάρτητα από την σκοπιμότητά του και την χρησιμότητά του δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζεται αποκλειστικά από τον Ο.Λ.Π. και εκ των υστέρων να ζητείται εκβιαστικά η συγκατάθεση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. Τέτοια μεθόδευση σχεδιασμών δεν περνάει ούτε στην Ουγκάντα.

Επιτέλους, η ανάπτυξη δεν μπορεί να υποτάσσεται στην παροχή ευκαιριών για το κεφάλαιο. Υπάρχουν οι κοινωνίες, υπάρχει το περιβάλλον, υπάρχουν οι επόμενες γενιές. Κανένας καιροσκοπισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός».

To Γραφείο Τύπου