Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/04/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις ανακοίνωσεις της EUROSTAT

Η ανακοίνωση του ελλείμματος για το 2010 δείχνει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και έρχεται ως αποτέλεσμα της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και του περιορισμού των εσόδων.

Η κυβερνητική πολιτική  βυθίζει την οικονομία στην ύφεση, τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Στόχος της δεν είναι η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά η βίαιη αναδιανομή του πλούτου προς όφελος του κεφαλαίου, με κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ξεπούλημα του δημόσιου τομέα και διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα επιτείνουν την ύφεση και θα αποτελέσουν εκ νέου το άλλοθι  για μια ακόμα πιο βάρβαρη περιοριστική πολιτική, εγκλωβίζοντας έτσι την οικονομία και την κοινωνία σε ένα φαύλο κύκλο καταστροφής.

Χρειάζεται οριστική  εγκατάλειψη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και μια νέα πολιτική με άξονες την ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου, την προστασία της εργασίας, την ενίσχυση του δημόσιου τομέα και του κοινωνικού κράτους.

To Γραφείο Τύπου