Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/11/2003

Δήλωση του Φ.Κουβέλη  για την παρατεταμένη προφυλάκιση των κρατουμένων για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φ.Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την παρατεταμένη προφυλάκιση των κρατουμένων για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη:

Η παρατεταμένη προφυλάκιση των κρατουμένων συνιστά απαράδεκτη προκαταβολή ποινής και παράνομη στρέβλωση του χαρακτήρα του μέτρου της προφυλάκισης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς να δικαιούται, έσπευσε με ιταμότητα και αναλγησία να κρίνει τον χρόνο της προφυλάκισης μικρό, συγκρίνοντάς τον με το ακρότατο προβλεπόμενο όριο των 18 μηνών, όταν γνωρίζει σε άλλες περιπτώσεις, που δεν έχουν τον πολιτικό χαρακτήρα των πράξεων των συγκεκριμένων διαδηλωτών, είναι τελείως διαφορετική η αντιμετώπιση των πραγμάτων.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προέβη για την έρευνα των στοιχείων που προκύπτουν από φωτογραφικό υλικό και αδιάψευστα μαρτυράνε παράνομες ενέργειες αστυνομικού για την ενοχοποίηση του διαδηλωτή Τσάπμαν;

Με ποιες εντολές και με ποιους συνεργούς ενήργησε για να αλλάξει το σακίδιο του διαδηλωτή; Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα και γεννά εφιαλτικές σκέψεις από την ώρα που αφορά στη συμπεριφορά αστυνομικού οργάνου.

Η ανάλγητη αντιμετώπιση των συγκεκριμένων κρατουμένων, που τους οδηγεί στο θάνατο, αποτελεί προειδοποίηση για όλους εκείνους τους πολίτες που επιλέγουν να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν και να εναντιώνονται στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.

To Γραφείο Τύπου