Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/04/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΣΑΝΤΑ

Έφυγε από τη ζωή, στα 89 του χρόνια, ο σύντροφος Λάκης Σάντας, σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης κι ένας από τους πρωτοπόρους αγωνιστές της γενιάς του.

Νιώθουμε βαθιά θλίψη για τον χαμό του αλλά και περηφάνια για την αγωνιστική κληρονομιά που αφήνει πίσω του. Όλη η ζωή του Λάκη Σάντα ήταν γεμάτη αγώνες, στους οποίους συμμετείχε από πολλά μετερίζια, συνεχίζοντας το δρόμο που ξεκίνησε με τον Μανώλη Γλέζο τον Μάη του 1941, όταν έγραψαν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες του ελληνικού και ευρωπαϊκού αντιστασιακού έπους κόντρα στον φασισμό με την θαρραλέα πράξη τους να κατεβάσουν τη σημαία του κατακτητή από την Ακρόπολη.

Η μνήμη του Λάκη Σάντα θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές και τους αγώνες μας. Θα τον θυμόμαστε ως έναν αγωνιστή που δεν έπαυσε ούτε στιγμή να αγωνίζεται για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τον σοσιαλισμό. Θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις νεώτερες γενιές που και σήμερα καλούνται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τις ίδιες ιδέες και αξίες στις οποίες αφιέρωσε τη ζωή του ο πρωτοπόρος αγωνιστής. Για να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα και πάνω από τον κόσμο.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας στις κόρες του Γεωργία και Αλεξάνδρα και σε όλη την οικογένειά του.

To Γραφείο Τύπου