Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/11/2003

Συγκροτείται το Ευρωπαϊκό Αριστερό Κόμμα

Οριστικοποιείται η διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος μετά την συνάντηση αριστερών κομμάτων από την Ευρώπη, που έγινε στο Παρίσι στις 24 Νοεμβρίου 2003.

Στην συνάντηση συζητήθηκε αναλυτικά το καταστατικό του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος και αποφασίστηκε ότι στην επόμενη συνάντηση, που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2003 στις Βρυξέλλες, θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των κειμένων (πολιτική διακήρυξη και καταστατικό).

Στην συνάντηση των Βρυξελλών θα συμμετάσχουν όλα τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης, που συμφωνούν στην ίδρυση Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος, που ως στόχο του θα έχει την επεξεργασία και προβολή της στρατηγικής των αριστερών κομμάτων για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της οικολογικής προστασίας.

Οι ηγεσίες των κομμάτων που ιδρύουν το Ευρωπαϊκό Αριστερό Κόμμα θα αποφασίσουν το χρόνο και τον τρόπο της επίσημης ανακοίνωσης της συγκρότησης του κόμματος.

Στην συνάντηση του Παρισιού παρευρέθηκαν ο Συνασπισμός, το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, η Ενωμένη Αριστερά της Ισπανίας, η Κομμουνιστική Επανίδρυση της Ιταλίας, το Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας, το Αυστριακό Κομμουνιστικό Κόμμα και εκπρόσωπος των αριστερών κομμάτων Βόρειας Ευρώπης.

Τον Συνασπισμό εκπροσώπησαν ο Νίκος Χουντής, μέλος της Π.Γ. και οι Στέλιος Παππάς και Αλίκη Παπαδομιχελάκη, μέλη της ΚΠΕ.

To Γραφείο Τύπου