Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/05/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ.

Ο εκφυλισμός και η σήψη του πολιτικού και οικονομικού συστήματος καθρεφτίζονται απόλυτα μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό επιβεβαιώνεται και από τα χθεσινά επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου.

Σε συνθήκες κρίσης και κοινωνικής ανέχειας η οργανωμένη διοχέτευση της δυσαρέσκειας σε ανέξοδες εκτονώσεις σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, εξυπηρετεί μόνο εκείνες τις δυνάμεις που επιτίθενται με τον πιο αδυσώπητο τρόπο στα λαϊκά στρώματα.

Όμως, η φετινή εμπειρία αποδεικνύει, με ακόμα πιο τρανταχτό τρόπο, ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο,  με την εγκληματική ανοχή της κυβέρνησης, αφέθηκε στα χέρια μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, στυγνών κερδοσκόπων του τζόγου και ανθρώπων του υποκόσμου. Αυτοί είναι οι επίσημοι συνομιλητές της κυβέρνησης, μοναδικό μέλημα της οποίας είναι η εξυπηρέτηση του μνημονίου μέσα και από την απελευθέρωση του τζόγου στον αθλητισμό. Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιοι αθλητικοί φορείς  δεν επιθυμούν να λάβουν τα οποιαδήποτε μέτρα εξυγίανσης και αυτοκάθαρσης του χώρου τους.

Είναι σαφές ότι η λύση δεν βρίσκεται στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ, που συστηματικά όξυναν και συνεχίζουν να οξύνουν ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές παθογένειες και τα φαινόμενα βίας.

Η λύση βρίσκεται στην αντίσταση του λαού σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής και στην εναλλακτική πρόταση της αριστεράς για τον αθλητισμό. 

Τμήμα Αθλητισμού