Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/11/2003

Παρέμβαση του Ισπανού Ευρωβουλευτή Marset Campos για τους 7 διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Παρέμβαση τουΙσπανού Ευρωβουλευτή Marset Campos για τους 7διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης στην Ολομέλειατου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους 7 διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης έκανε ο Ισπανός Ευρωβουλευτής της Αριστεράς κ. Marset Campos, που συνυπέγραψε μαζί με άλλους 27 συναδέλφους του το κείμενο διαμαρτυρίας του Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Marset Campos ανέφερε: «Από την σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, πριν 5 μήνες, βρίσκονται στις φυλακές κάποιοι νέοι Ευρωπαίοι. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και 2 Ισπανοί, είκοσι ετών, οι Carlos Martin Martinez και Fernando Perez Borraiz, ενάντια στους οποίους διατηρούνται κατηγορίες αμφιλεγόμενες. Πρόκειται για νέους που βρίσκονταν εκεί, γιατί συμμετείχαν σε μια διαδήλωση κάτω από το σύνθημα «ένας νέος κόσμος είναι εφικτός».

Θεωρώ ότι πρέπει να ενδιαφερθείτε για αυτούς. Ξεκίνησαν μια απεργία πείνας και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Παρακαλώ την Προεδρία της Ε.Ε να απευθυνθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και στους λοιπούς οργανισμούς ώστε να παρθούν μέτρα σχετικά με το πρόβλημα»

To Γραφείο Τύπου