Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/05/2011

Συνέντευξη του Δ.Στρατούλη στο ραδιόφωνο της ΕΤ3

Ο Δημήτρης  Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Βαγγέλη Σπυριδωνίδη και Ρένα Βενιέρη) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

-    κ. Στρατούλη πως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση;

Η κατάσταση στην οικονομία και στην κοινωνία είναι ζοφερή. Οι κατεδαφιστικές πολιτικές, που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα στον ένα χρόνο του μνημονίου, θα μοιάζουν με παιδική χαρά, μπροστά σε όσα θα γίνουν, εάν περάσει χωρίς παλλαϊκές αντιστάσεις το νέο ενδιάμεσο πρόγραμμα αντικοινωνικών μέτρων, ύψους 26 δις ευρώ μέχρι το 2015, καθώς και το «πρόγραμμα – μαμούθ» ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ, που θα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, οικολογικό και εθνικό έγκλημα στην ιστορία της χώρας.  

-    Τι άλλο όμως θα μπορούσε να γίνει;

Αυτή τη στιγμή απέναντι στην πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης, της Τρόικας και του κεφαλαίου θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο και ενωτικό μαζικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται ένα τέτοιο κίνημα που να πρωταγωνιστεί στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την απομάκρυνση της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, για την ήττα του συναινετικού νεοφιλελεύθερου δικομματισμού και των προθύμων συμμάχων του και για την ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης με πυρήνα της τις δυνάμεις της ενωμένης Αριστεράς.

Μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε να «ελευθερώσει» τη χώρα μας από το μνημόνιο. Επίσης να διεκδικήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους και να προωθήσει την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, διαθέτοντας τους πόρους που θα εξοικονομούσε για την αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και για την αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων προς όφελος της πλήρους, σταθερής ασφαλισμένης και αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας.

To Γραφείο Τύπου