Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/09/2006

O Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την πώληση του ΟΤΕ σε ξένο τηλεπικοινωνιακό όμιλο, δήλωσε:

"Η εκποίηση κρίσιμου ποσοστού των μετοχών και της διαχείρισης του ΟΤΕ σε ξένο επενδυτή αποτελεί μια ακραία επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα συμφέροντα της ίδιας της χώρας. Στις επικοινωνίες, τον τομέα εκείνο που παγκοσμίως είναι πιο προωθημένος τεχνολογικά, είναι πεδίο επαναστατικών καινοτομιών, πηγή έρευνας, ανάπτυξης και απασχόλησης, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

Μέλλον δεν έχει η Ν.Δ. Οι πολιτικές της επίθεσης στο δημόσιο χώρο ανήκουν στο παρελθόν.

Αν ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ήταν διευθυντικά στελέχη σε πολυεθνική επιχείρηση, είτε θα την οδηγούσαν στο κλείσιμο, είτε θα απολύονταν από τους μετόχους.

Με τη σημερινή της απόφαση η Ν.Δ. κλιμακώνει και ολοκληρώνει τις ενέργειες ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, που είχαν αρχίσει από τις κυβερνήσεις Σημίτη.

Ο Συνασπισμός καλεί τον κόσμο της εργασίας να αντισταθεί μαζικά, ενωτικά, δυναμικά και να ματαιώσει τα κυβερνητικά σχέδια".

To Γραφείο Τύπου