Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/02/2005

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος με τις καθαρίστριες στο Υπουργείο Παιδείας

«Η καθαριότητα είναι πάντα διαρκής ανάγκη. Δεν μπορούν τα σχολεία να καθαρίζονται από συμβασιούχους κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα".

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, παρευρέθηκε σήμερα το πρωϊ στην κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας που πραγματοποιούν οι καθαρίστριες των σχολείων, οι οποίες δουλεύουν με συμβάσεις έργου και ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

Μιλώντας στις εργαζόμενες που ήταν συγκεντρωμένες κάτω από το Υπουργείο, και αφού επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ.Γ.Πολυζωγόπουλο τις εκπροσώπους των καθαριστριών μέσα στο Υπουργείο Παιδείας, τόνισε ότι ο ΣΥΝ θα σταθεί δίπλα τους μέχρι το τέλος και δήλωσε τα εξής:

«Επικοινωνήσαμε με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων και κατανοούμε το θυμό και την απόγνωσή τους. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως οι γυναίκες αυτές είναι διορισμένες με κοινωνικά κριτήρια, σε δύσκολη δουλειά. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί η καθαριότητα στα σχολεία δεν μπορεί να γίνεται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Είναι καθημερινή υπόθεση για τα παιδιά μας, και δικαιούνται των προνομίων που προβλέπει η σχετική Οδηγία της ΕΕ και το ΠΔ του Υπουργείου Εσωτερικών. Εγώ προσωπικά επικοινώνησα πριν λίγο με την Υπουργό. Της έθεσα το ζήτημα, και της ανέφερα ότι από τη στιγμή που το Υπουργείο πάρει πίσω το αίτημα που έθεσε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, και προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες με τα υπηρεσιακά συμβούλια, και σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει οι Υπουργοί, ότι είναι μια από τις καθαρές περιπτώσεις που εντάσσονται στο ΠΔ, τότε το πρόβλημα με την κατάληψη θα λυθεί άμεσα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε πως με τη λήξη αυτού του σχολικού έτους, και σύμφωνα με όσα προβλέπει. Θα είναι άλυτο το πρόβλημά τους και θα βρεθούν στο δρόμο. Αυτό είναι κάτι που με τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει.»

To Γραφείο Τύπου