Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/05/2011

Δήλωση του Ν. Βούτση - «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΑΝΤΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»

Με αφορμή αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και τις δήθεν διαψεύσεις των κ.κ. Παμπούκη και Πεταλωτή σε ό,τι αφορά στις επιχειρηματικές αντιπαλότητες για την εκποίηση του Ελληνικού, ο Ν. Βούτσης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες αυτής της χώρας η κυνική και χωρίς ίχνος ευαισθησίας για τη ζωή και το περιβάλλον κυβερνητική ομολογία σχετικά με τις μεθοδεύσεις που αφορούν στην εκποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Τώρα φαίνεται η πρακτική εφαρμογή των αντιλήψεων του περίφημου «φαστ-τρακ» για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα αναπαράγει την τσιμεντοποίηση και τον γιγαντισμό, θα μεγεθύνει τη «φούσκα» των ακινήτων και θα επιβαρύνει, αντί στοιχειωδώς να αποκαθιστά, το ισοζύγιο πρασίνου στο πολύπαθο Λεκανοπέδιο.

Μετά τους «φίλους» οικονομολόγους- προφήτες της ελληνικής χρεοκοπίας, τώρα χρησιμοποιούμε τους «φίλους»-αρχιτέκτονες-μεσάζοντες για την προσέλκυση της διεθνούς κερδοσκοπίας. Ο Πρωθυπουργός και το Υπουργικό του Συμβούλιο δεν επέλεξαν να συζητήσουν και να αξιοποιήσουν την εμπεριστατωμένη μελέτη του ΕΜΠ, με την οποία συμφωνούν και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο όνομα μιας αμφισβητούμενης, ακόμα και ως πιθανό αποτέλεσμα, αποπληρωμής ελάχιστου μέρους του χρέους, έχουν απευθυνθεί και επιδιαιτητεύουν στην αντιπαράθεση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων ανάμεσα σε εμιράτα, στην ηγεμονεύουσα την Ευρώπη - σύμφωνα με τις αντιλήψεις τους - γερμανική Καγκελαρία και σε διεθνή επενδυτικά σχήματα, προσθέτοντας - με όσα απεργάζονται - και την περιβαλλοντική καταστροφή δίπλα στις προφανείς καταστροφές για την κοινωνία «μας» που επιφέρει το μνημόνιό «τους».

To Γραφείο Τύπου