Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/05/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα έκανε την εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση και η Τρόικα προωθούν με βάση το μνημόνιο δραστικές περικοπές στη λίστα βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων αφαιρώντας ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και κυρίως των νέοπροσληφθέντων.

Οι κυβερνητικές και τροϊκανές περικοπές στη λίστα των βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων είναι βαθύτατα άδικες και ταξικές. Ωφελούν τις επιχειρήσεις, αφού τις ελαφρύνουν από τις πρόσθετες εργοδοτικές εισφορές για τους εργαζόμενους επαγγελμάτων που θα εξαιρεθούν από τη λίστα. Ζημιώνουν αυτούς τους εργαζόμενους με μείωση των μισθών και των συντάξεών τους και με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία που θα χάσουν τις επιπλέον εργοδοτικές και εργατικές εισφορές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μόνο οι ενωτικοί, συντονισμένοι και ανυποχώρητοι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να ανατρέψουν τις πολιτικές της κυβέρνησης, της τρόικας και των δυνάμεων του κεφαλαίου για την κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των συντάξεων και των παροχών υγείας».

To Γραφείο Τύπου