Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/11/2003

Δήλωση του υπεύθ.Τύπου ΣΥΝ για την θετική εξέλιξη της αποφυλάκισης των 7 κρατούμενων απεργών πείνας

Δήλωση τουυπεύθυνου Τύπου του ΣΥΝ για την θετικήεξέλιξη της αποφυλάκισης των 7 κρατούμενωναπεργών πείνας

Σε σχέση με την θετική εξέλιξη της αποφυλάκισης των 7 κρατούμενων απεργών πείνας, διαδηλωτών των γεγονότων στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση.

Θυμηδία και οργή, μέσα στο κλίμα δικαιολογημένης ανακούφισης για την απελευθέρωση των προφυλακισμένων, προκαλεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που δήθεν επιχαίρει για μια εξέλιξη στην οποία επί μέρες και μήνες η κυβέρνηση δια πράξεων και η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δια της σιωπής της με κάθε τρόπο ήταν αντίθετες και κάλυπταν το επιχειρούμενο έγκλημα.

Χαιρετίζουμε την αποφυλάκιση των 7 ως νίκη του πολύμορφου ογκούμενου κύματος αλληλεγγύης στη χώρα μας και διεθνώς. Ζητάμε να χυθεί άπλετο φως στα στοιχεία που συνηγορούν για σκευωρία, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της υγείας των απεργών πείνας και να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη μετά την πολύμηνη ταλαιπωρία τους.

Μέσα σε αυτό το πολύμορφο κίνημα, σημειώνουμε την έγκαιρη κινητοποίηση και δημόσια παρέμβαση δημοσιογράφων που τιμούν το λειτούργημά τους στον Τύπο, της δικιάς μας «ΑΥΓΗΣ», και εκπροσώπων όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και ευρύτερου χώρου αλληλεγγύης στα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και η ηγεσία του ΣΥΝ.

To Γραφείο Τύπου